Houd je website up to date!

Steeds meer bedrijven maken gebruik van platformen als Wordpress en Joomla om hun website te bouwen. Op een eenvoudige manier kun je hiermee de mooiste websites ontwerpen. Maar je moet ze wel blijven updaten om ze veilig te houden.

Hoewel deze systemen door vrijwel iedereen gebruikt kunnen worden, huren bedrijven vaak iemand in om een website te ontwerpen en te bouwen. Daarmee verzekeren ze zich ervan dat de website er goed uitziet, de juiste plug-ins worden gebruikt en dat hij goed geïnstalleerd wordt. Want een goede website is het visitekaartje van je bedrijf. 

Helaas blijkt dat het onderhouden van de website vaak geen hoge prioriteit heeft binnen organisaties. Of sterker nog; de kennis is er niet dat onderhoud nodig is voor de website. Degene die de website gebouwd heeft, is vaak niet (meer) beschikbaar om goed onderhoud te plegen aan de website. Terwijl dit wel noodzakelijk is, want net als alle andere software, is het ook voor websites noodzakelijk dat ze regelmatig bijgewerkt worden. Niet alleen de content die er opstaat, maar juist ook Wordpress of Joomla en alle plug-ins zelf. 

Bijgewerkt?

Het is daarom goed om periodiek te kijken naar de status van de website. Zijn de laatste veiligheidsupdates wel geïnstalleerd, zowel van de website als van de plug-ins? Een maandelijkse check kan veel leed voorkomen. Komen veel meldingen van foutieve inlogpogingen? Dan kan het zomaar zijn dat er geprobeerd wordt de website te hacken.

Achterstallig onderhoud heeft allerlei gevolgen. Zo kunnen hackers bij al je bestanden en gegevens komen, maar ook kan je website als onveilig worden aangemerkt, omdat er bijvoorbeeld ongemerkt ransomware is geïnstalleerd. Dat kan ervoor zorgen dat je site onbereikbaar wordt. 

Onderhoud

Intiss voert als hostingpartij van uw website ook regelmatig controles uit. Zo monitoren wij verdachte inlogpogingen, controleren op regelmatige basis of de firewallinstellingen nog kloppen en of er belangrijke patches en updates voor uw website software is. Ook kunnen we een veiligheid scan uitvoeren en met u kijken of uw website op een veilige manier geïnstalleerd is. 

Uw website is een belangrijke toegangspoort voor uw bedrijf. Het is dus belangrijk om te zorgen dat hij er niet alleen goed uit ziet, maar ook dat die veilig is. Updates zijn daarom essentieel. Zorg dus voor een goed onderhoud ervan.