Laat je gegevens niet gijzelen

Ben je klaar met alleen een antivirus-pakket?

Een ondernemer dacht veilig te zijn voor de gevaren van internet, omdat er een antivirus pakket was geïnstalleerd op de computer(s). Maar helaas werd zijn bedrijf slachtoffer van hackers, die zogenaamde Ransomware op zijn systeem zetten. 

Hiermee worden de computer of gegevens en bestanden op de computer en netwerk versleuteld. Alleen met een speciale code kun je er weer bij. En die code is uiteraard alleen te koop bij de gijzelnemer. Het gaat vaak om duizenden euro’s per computer en is het maar de vraag of de computer en bestanden echt vrijgegeven worden na betaling.

Door snel en adequaat te handelen, kan verdere besmetting en schade voorkomen worden. Gelukkig bleek de ondernemer nog een aparte back-up van de gekidnapte data te hebben, waardoor de schade beperkt bleef.

Na de schrik nam de ondernemer contact met Intiss op om de infectie te verwijderen en de beveiliging te verbeteren. Wij hebben het gehele netwerk bestand gemaakt tegen alle actuele gevaren die er zijn op het gebied van netwerk en internet. Hiermee kan een dergelijke besmetting vaak al vooraf voorkomen worden.

Een aantal onderdelen welke in deze beveiliging worden meegenomen:

  • Netwerkapparatuur, zoals o.a. firewall.
  • Beveiliging van computers.
  • Beveiliging van internet- en websitetoegang.
  • Afstemming van back-up van gegevens.
  • Real-time updates van beveiligingspakketten.

Tevens krijgt de klant nu wekelijks een rapportage per computer over het internetgebruik. Daarmee is de klant niet langer een gemakkelijk doelwit voor hackers.

In verband met de privacy van onze klant is deze case geanonimiseerd.